U Baden-Württembergu obilježen Dan nezavisnosti BiH

U organizaciji KUD-a ČARDAK-2012 e.V., u njemačkom Schwabisch Gmundu, u prepunoj Mozarthalle Hussenhofen, u subotu, 04.03.2017. godine održana je 4. smotra folklornog stvaralaštva kojom je na najbolji način obilježen Dan nezavisnosti BiH u Baden-Württembergu.

Atmosfera u Schwäbisch Gmündu bila je baš kao u domovini, a svojim nastupima oduševili su svi učesnici programa, članovi: KUD-a „Sevdah“ Oberentfelden –CH, KUD-a „Behar“ iz Beča – A, KUD-a „Bosančica“ – München, KUD-a „Džerdan“ iz Sindelfingena i, naravno domaćini - KUD ČARDAK-2012 e.V. iz Schwäbisch Gmünda

Odlično organizovanoj manifestaciji prisustvovali su, i: prvi čovjek Schwäbisch Gmünda gradonačelnik Richard Arnold, skoro svi uposleni u Generalnom konzulatu BiH u Stuttgartu na čelu sa konzulom Mirzom Husićem i konzulicom Biljanom Marilović, gošće iz domovine, predstavnice Udruženja „Istina“, koje vodi projekt izgradnje centra „Jedan krov za sve“ u Goraždu i predsjednik Saveza dopunskih škola BiH, bivši generalni konzul BiH u Stuttgartu Haris Halilović koji je ispred Svjetskog saveza dijaspore BiH i saveza dopunskih škola BiH prisutnima čestitao Dan nezavisnosti domovine.
Za pjesmu i zabavni dio programa bio je zadužen Asim Bajrić.

Vidno oduševljen doživljenim i viđenim gradonačelnik (Oberbürgermeister) R. Arnold je rekao: "Nisam znao kako Bosanci i Hercegovci slave. Od sada računajte na moju podršku". Bio je oduševljen programom.

U vikendu za nama Dan nezavisnosti BiH tradicionalno je obilježen u još nekoliko gradova u njemačkoj pokrajini Baden-Württemberg.

Na fotografijama dopisnice magazina PLIMA Vernese Mešić je zabilježen dio sinošnje atmosfere sa manifestacije u Schwäbisch Gmündu.

Prethodna Nazad Slijedeća