Vazne informacija za ekipe koje će doći na Svjetsko prvenstvo BH dijaspore u futsalu od 02.05.-05.05.2019 godine

Informacija se odnosi na prevoz do i iz Osla

Dakle,sve ekipe mogu rezervirati odnosno kupiti avionske karte do Osla. Dobro bi bilo da to učine ranije, jer su karte tada , kao što sami znate povoljnije. Svetsko prvenstvo dijaspore BH u futsalu održava se od 02.05. do 05.05.2019 u glavnom gradu Norveške Oslu.

 

Oslo posjeduje i koristi dva aerodroma i to :

1. Glavni i najveći aerodrom u Norveškoj je Gardemoen i on se nalazi sjeverno od Osla i udaljen je nekih 60 km. Sa centrom grada je povezan brzom ali i obicnom željeznicom odnosno Fly(avionski brzi voz) tog, kao i običnom željeznicom. U grad se stiže Avio vozom za 18 minuta do centra Osla dok obični voz koristi cirka 25-30 minuta. Također se za prevoz koristi i tzv. Avio buss i on vozi cca 50 minuita.2.Drugi aerodrom je udaljen od centra Osla cca 120 km i nalazi se u gradu Sandefjordu i ima naziv Torp. Do Osla se stiže za cca 1h 30 min. i to samo Avio bussom / Fly buss/. Ovaj aerodrom je manjih kapaciteta i većinom ga koriste charter kompanije i niskotarifne avio kompanije.

U Oslo se može doći i željeznicom, autobusom , brodom i vlastitim automobilima. Jedna napomena za one koji će doći automobilima (možda ekipe iz Švedske i Danske ili nekih drugih država ) da je parkiranje i putarine u gradu Oslu izuzetno skupe pa i to morate ukalkulisati u troškove vašeg dolaska.

Sve vas pozdravljam i stojim vam na raspolaganju za sve informacije koje mislite da vam mogu biti od koristi

Dženan Nović

Koordinator u Savezu uruženja građana Bih u Kraljevini Norveškoj i član Glavnog odbora Svjetskog saveza BJH dijaspore

Prethodna Nazad Slijedeća