Uspješne pripreme za Svjetsko prvenstvo BH dijspore u futsalu

Savez udruženja građana BiH u Norveškoj izražava veliko zadovoljstvo zbog prilike da organizira SP dijaspore BiH u Futsalu. Raduje nas susret sa našim zemljacima i učinit ćemo sve da se naši gosti ugodno osjećaju u Oslu.

Od potvrde da je SUGBiH u Norveškoj dobio organizaciju SP Dijaspore BiH u Futsal-u, započeli smo sa organiziranjem Radne grupe koja broji 12-14 osoba. Radna grupa je u predhodnom periodu imala već 6 sastanaka na kojima su postavljeni zadaci i plan realizacije.

Na vrijeme su odabrani i iznajmljeni objekti koji su nam od prioritetne važnosti, sale za turnir, sala za završnu svečanu večeru kao i hotel koji je najpristupačniji za naše goste. Sada nam predstoji rad na rješenju pitanja finansiranja i budžeta manifestacije.

Najavljena je i obećana aktivna uloga od strane sponzora, što nas izuzetno raduje. Ovo će biti također prilika za uspješne privrednike da se dostojno prezentuju. 

Prema posljednjim informacijama  koje smo dobili od predsjenika SSD hasana Šehovića, pokroviteljstvo i sponzorstvo SSD u futsalu  prihvatilo je i Ministarstvo za iseljeništvo  čiji če predstavbici biti prisutni u Oslu. Pored njih   gostovanje su najavili i  iz Ministarstva za civilne poslove kao i predstavnici  Nogometnog /fudbalskog  Saveza Bosne i Hercegovine.

Važno je napomenuti da će medijski pokrovitelj  kao i do sada   biti Televizija Hajat.


Prošlog vikenda u posjeti nam je bio i gosp. Hasan Šehović predsjednik SSD , koji je zajedno sa nama obišao salu za održavanje turnira, salu za svečanu večeru kao i hotel Anker koji je odabran kao centralno mjesto smještaja i svih zajedničkih aktivnosti.

Objekti ispunjavaju sve potrebne parametre i sve ukazuje na to da bi ovaj turnir trebao biti uspješno organiziran.  

Gosp. Šehović je obavio sa predsjednikom Saveza Norveške gosp. Miralemom Bećirovićem i markentiškim rukovodiocem gosp. Dragi Dizdarom, razgovore oko važnih tehničkih stvari, koje moraju biti riješene ukoliko će turnir biti uspješan.

Gosp. Šehovića je primio na razgovore i Nj.E. ambasador BiH u Norveškoj gosp. Nedim Makarević.

 

Dobro nam došli u Oslo !

 

Predsjednik Saveza udruženja građana BiH u Norveškoj i rukovodilac radne grupe

Miralem Bećirović

Prethodna Nazad Slijedeća