14. SVJETSKO PRVENSTVO DIJASPORE U MALOM NOGOMETU - Nove informacije

14. SVJETSKO PRVENSTVO DIJASPORE U MALOM NOGOMETU - Nove informacije

Kao sto znate SSD BiH po 14-ti put organizuje prvenstvo u malom fudbalu. Ovaj put je Holandija domacin i prvenstvo ce se odrzati od 19-21 maja 2017 godine u holandskom gradu Rotterdam.

Predsjednik radne grupe za sport i ujedno i predsjednik SSD BiH gospodin Hasan Sehovic je iz Turske dosao u Holandiju da obidje sportski teren i da se naprave zadnji dogovori.

Pored njega u obilasku je bio i predsjednik Platforme (krovno tijelo BH organizacija u Holandiji ) i ujedno glavni kordinator prvenstva gospodin Amir Jatic, gospodjica Melida Melisa Herdic- koordinator organizacije prvenstva, gospodin Zeljko Javor- koordinator za kulturni program i jedan od sponzora, gospodja Naida Ribic - clan GO SSD BiH ispred Holandije i predsjednik radne grupe za informisanje i medije pri SSD i gospodin Nijaz Alijagic - clan sportske komisije.

Kao sto mozete vidjeti po slikama prvenstvo ce biti odrzano na top lokaciji koja se nalazi uz stadion roterdamskog fudbalskog kluba Fajnord (FEINORD). Iznajmljene su dvije sale za takmicenje, prostor za info centar, svlacionice sa tusevima, prostor za izvlacenje ekipa sa mogucnoscu projekcije, ormarici za licnu garderobu i prostor za EHBO.

Do sada su se zvanicno prijavilo 9 ekipa;

1.Njemacka
2.Austrija
3.Belgija
4.Luxemburg
5.Svedska
6.Norveska
7.Turska
8.Dansk
9.Engleska

Prema zainteresovanosti ocekuje se da ce ovo biti najmasovnije prvenstvo do sada.

Pozivamo sve drzave koje zele da ucestvuju na ovome prvenstvu da nam se jave ukoliko imaju pitanja. Vase je da popunite prijavnicu koja je na ovom website.

Prethodna Nazad Slijedeća