Prilika za građane BiH da osnaže saradnju s dijasporom

VIŠE OD 10 MILIONA KM ZA PROJEKAT DIJASPORA ZA RAZVOJ: Prilika za građane BiH da osnaže saradnju s dijasporom (FOTO)

U Sarajevu je potpisan Memorandum o razumijevanju za provedbu projekta Dijaspora za razvoj, koji ima za cilj doprinijeti poboljšanju socio-ekonomskih prilika za sve građane BiH.

 Projekat "Uvrštavanje koncepta migracija i razvoja u relevantne politike, planove i aktivnosti u BiH: Dijaspora za razvoj (D4D)" će biti proveden do 2020. godine, a njegova vrijednost je oko 10,5 miliona KM, od čega je finansijski doprinos Vlade Švicarske oko 9,3 KM, dok ostatak sredstava sufinansiraju UNDP i UN.

 Memorandum o razumijevanju potpisale su ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac, ambasadorica Švicarske Konfederacije u BiH Andrea Rauber Saxer, v.d. šefice Misije Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u BiH Radmila Urošević i rezidentna predstavnica Razvojnog programa UN-a u BiH Sezin Sinanoglu.

 Ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac istakla je da je potpisivanje Memoranduma o razumijevanju nastavak uspješne saradnje započete 2009. godine sa Vladom Švicarske na planu jačanja saradnje BiH sa njenim iseljeništvom kao i njenom uključivanju u razvoj BiH.

Slobodna Bosna

Prethodna Nazad Slijedeća