FIPA i Svjetski savez dijaspore organiziraju Biznis forum 21. aprila 2017.god.

FIPA uspješno sarađuje sa Savezom dijaspore i naglašava značaj bh. dijaspore, s obzirom na njihov  broj u inostranstvu, na njihovo stečeno znanje i vještine, poslovne kontakte koje su ostvarili  kroz djelovanje i rad.

Naglašen je i značaj ostvarenih kontakata sa institucijama zemalja u kojima djeluje, te kapital i poslovni rezultati po kojima je veliki broj postao prepoznatljiv u inostranoj poslovnoj zajednici.

Bh. dijaspora ima značajan broj istaknutih privrednika koji bi mogli dati svoj doprinos razvoju BiH, te stoga zaslužuju da im se posveti posebna pažnja, saopćeno je danas iz FIPA-e.

Na ovom skupu bit će predstavljeni mali i srednji projekti iz turizma, poljoprivrede, metalskog sektora te tekstilnog sektora, koji bi mogli biti interesantni dijaspori i njihovim poslovnim partnerima koji će prisustvovati forumu.

Ovom forumu trebali bi prisustvovati predstavnici Vijeća ministara BiH, FIPA-e, Svjetskog saveza dijaspore, Ministarstva ljudskih prava i izbjeglica BiH, Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Vanjskotrgovinske komore BiH, općina te privrednici iz BiH i inostranstva.

Mjesto događaja: Sarajevo, Parlamentarna skupstina BiH (Trg BiH 1, 71 000 Sarajevo)

Vrijeme događaja: od 9:00 - 15:00 sati

Prethodna Nazad Slijedeća